Verlichten van mantelzorg met slimme hulpmiddelen

Heeft u een mobiele telefoon? Videobelt u wel eens met familie of vrienden? Of regelt u wel eens online bankzaken? Dit zijn allemaal toepassingen die het leven makkelijker kunnen maken. Zo bestaan er ook slimme hulpmiddelen die verlichting kunnen bieden bij het zorgen voor uw naaste. Met een SOS-knop of valdetectie kunt u er met een gerust gevoel zelf even tussenuit. Een medicijndispenser ondersteunt uw naaste bij het innemen van medicatie. En via beeldzorg kunt u ook op afstand in contact blijven met uw naaste of met een zorgverlener. Voor nu of voor in de toekomst.

MVT Arnhem organiseert een (gratis) themabijeenkomst over de inzet van technische hulpmiddelen. Voor alle mantelzorgers/naasten die zo lang mogelijk zelfstandig en veilig willen blijven wonen of ontlast willen worden bij de thuissituatie op:

26 juni 14 - 16.00 uur op Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem

Vilans, landelijk kenniscentrum en Attent zorg en behandeling vertellen over het aanbod in Arnhem en hoe het werkt. Natuurlijk is er ruimte om verschillende slimme hulpmiddelen uit te proberen. Het maakt niet uit of u nieuw bent in de wereld van technologie of al vertrouwd bent met verschillende toepassingen. U bent van harte welkom voor een leerzame en inspirerende middag of u nu mantelzorger bent of mantelzorger wordt.

Aanmelding via Themabijeenkomst: Verlichten van mantelzorg met slimme hulpmiddelen (mvtarnhem.nl) Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leny van Rooijen, adviseur informele zorg via info@mvtarnhem of bel 026-3703540

Datum