OldStars voetbal van start in Arnhem-Zuid

OldStars voetbal van start in Arnhem-Zuid

 

Op donderdag 25 april zijn alle 60-plussers uit Arnhem-Zuid welkom bij voetbalvereniging ASV Zuid-Arnhem om gratis kennis te maken met OldStars voetbal. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 25 april kan via walkingfootball@zuidarnhem.nl.

 

 

OldStars bij voetbalvereniging ASV Zuid-Arnhem, Eldenia, VV Arhemia en MASV

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Voetbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis, de vereniging zorgt voor materiaal. Makkelijke kleding voldoet. 

Het programma voor de kick-off op 25 april:

 

11:00   inloop

11:15   welkomstwoord door Frank Houtriet

11:45   start training met warming-up

12:50   nazit, evaluatie met hapje en drankje

Na de kick-off op 25 april komt de groep wekelijks op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur bij de vereniging bij elkaar. 

 

Samen fit ouder worden met OldStars

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 60-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partner Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 60-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen en OldStars hardlopen. OldStars Vitaal richt zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

Datum