Jubileum over veerkrachtige Arnhemse samenleving 

Hoe dragen burgers en organisaties samen bij aan een veerkrachtige samenleving in Arnhem? Dat is het thema van de jubileumbijeenkomst van het BurgerServiceLab op donderdag 29 februari. Je bent om 16.00 uur welkom in de Koepelkerk.

Lezing over burgerdemocratie
Het programma begint met een lezing van Anke Siegers. Zij schrijft boeken over burgerdemocratie. Als burgers zelf beslissingen kunnen maken, leidt dat tot meer draagvlak. Anke daagt iedereen uit om buiten de kaders te denken en na te denken over hun eigen veerkracht. Zo draag je bij aan een veerkrachtige samenleving. 

Tips in de praktijk brengen

Daarna kun je in het Veerkracht-lab zelf aan de slag gaan! In groepjes gaan de aanwezigen uiteen rond verschillende thema’s, zoals veiligheid en het bejaardentehuis 2.0. Adviezen van Anke pas je toe op de praktijk. Zo werk je samen aan een veerkrachtige samenleving!

Praktische informatie

De bijeenkomst sluit af met een borrel en duurt van 16.00 uur tot ongeveer 19.00 uur. Aanmelden voor 26 februari via info@burgerservicelab.nl, de toegang is gratis. 

Over het BurgerServiceLab
Al acht jaar zetten deze betrokken Arnhemmers zich in voor een veerkrachtige samenleving. Ze zoeken de verbinding tussen bewoners, overheid, ondernemers, organisaties, onderwijs en wetenschap. Daarvoor stimuleerden ze  initiatieven als Stadskracht, Burgerkracht en Buurtkracht.

Datum