U bent hier

Natuurcentrum Arnhem organiseert oogst activiteiten

Printvriendelijke versiePDF-versie

September is oogsttijd. Op woensdagmiddag 22 september 2021, van 14.00 tot 16.30 uur organiseert Natuurcentrum Arnhem daarom oogst activiteiten. De activiteiten vinden plaats bij Stadsboerderij de Korenmaat.

Tijdens deze middag is er van alles te beleven en te ontdekken omtrent lokaal voedsel. In de Kindertuinen kan je zelf alles wat groeit en bloeit plukken en oogsten. Help jij een handje mee?


Oogst activiteiten

In de Kindertuinen bij Stadsboerderij de Korenmaat krijgen kinderen les in moestuinieren. Tijdens de oogst activiteiten mag iedereen, onder begeleiding, oogsten in de kindertuinen. De oogst activiteiten zijn de ideale manier om kinderen kennis te laten maken met bloemen, groenten en fruitsoorten. Uiteindelijk gaan de kinderen vol inspiratie en met hun eigen gemaakte tuinsnack naar huis.

Boerderijwinkel

De rest van de oogst wordt verkocht in de boerderijwinkel bij Stadsboerderij de Korenmaat. In de boerderijwinkel worden naast groente en fruit uit eigen tuin ook andere producten van de Stadsboerderij verkocht, zoals: eieren, honing en vlees. Kom gerust langs bij de boerderijwinkel en laat je inspireren op het gebied van lokaal, biologisch en eerlijk eten.

Programma van de oogst activiteiten

We gaan oogsten, bereiden en opeten.
Er zijn deze middag 3 verschillende activiteiten:
- Van maïs tot popcorn
- Snacken op de tuin
- Rooien, roeren, rösti

Inschrijven kan via de website: https://www.natuurcentrumarnhem.nl/activiteiten/tijd-om-te-oogsten/

Toegang tot de Stadsboerderij en boerderijwinkel is gratis. Deelname aan (alle) activiteiten kost 5 euro en met Gelrepas 2,50, per kind.

Meer informatie over de boerderijwinkel is te vinden via: https://www.natuurcentrumarnhem.nl/locaties/boerderijwinkel/

 

Datum: 
woensdag, 22 september, 2021 - 14:00 tot 16:30

Locatie

Volg ons op

Contact

Vredenburg.info is een wijkwebsite van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De website is eigendom van de Stichting Bewoners Vredenburg.
Bewonersoverleg Vredenburg
p/a Wijkcentrum Vredenburcht,
Slochterenweg 29
Reactieadres Email: 
wijkvredenburg@gmail.com

Klachten voor de gemeente?

Heeft u klachten of 
meldingen voor de gemeente: 
bel 0800-1809 
(locaal tarief) 
of via de website

Wijkkrant

De wijkkrant Vredenburg-Holthuizen is de wijkkrant van en voor de wijken Vredenburg en Holthuizen. Op de colofonpagina vindt u de verschijningsdata.
Kopij en informatie kunt u sturen naar
wijkkrantvrehoek@hotmail.com